Reis tot Norderney - Reisverslag uit Norderney, Duitsland van Peter en Margreet - WaarBenJij.nu Reis tot Norderney - Reisverslag uit Norderney, Duitsland van Peter en Margreet - WaarBenJij.nu

Reis tot Norderney

Door: webmaster

Blijf op de hoogte en volg Peter en Margreet

11 Juni 2008 | Duitsland, Norderney

De eerste twee tochten hebben we erop zitten! Peter en ik zijn maandag 9 juni om 7.15 uur vertrokken van Vlieland naar Borkum. Het weer was lekker rustig, wk 3 en lekker warm en zonnig. We hebben er 9 uur over gevaren. Om zo snel mogelijk over te zijn hebben we gedurende de hele reis de motor bijgezet. Gelukkig stond de wind goed en konden we het grootste gedeelte ook het zeil erbij zetten. Wel scherp aan de wind!

Dinsdag 10 juni - één week getrouwd :)
Om 9 uur willen we uit Borkum wegvaren. Er staat een stevige wind die ons precies op het schip naast ons blaast en het vergt behoorlijk wat kunst en vliegwerk (en hulp van behulpzame buren) om überhaupt weg te komen. Maar het lukt en om 9.22 uur zetten we koers richting Norderney. Er staat wk 4 en we hebben het eerste stuk precies wind tegen en stroom mee, wat leidt tot steile golven (korte golven van ong. een meter hoog) en een hoop gebonk. Gelukkig hoeven we deze koers maar een klein stukje aan te houden. Eenmaal om Borkum heen wordt het een stuk rustiger. Op de fok en de motor varen we lekker door naar Nordernay.

Deze haven is heel anders; alle faciliteiten zijn er. De komende dagen kunnen we hier even heerlijk van genieten. Pas zondag zijn de weersomstandigheden gunstig om verder te varen.

• 11 Juni 2008 - 17:15

Adeline:

Ha luitjes,
    Wat leuk dat jullie een website zijn begonnen! Mooie foto's ook. Fijn om te lezen(in de mail) dat jullie nog lekker veel nagenieten van de bruiloft. Heel veel plezier en groetjes van ons,
    Adeline.

• 11 Juni 2008 - 18:10

Suzanne:

Hai,

Nou kunnen wij het tenminste ook zo bijhouden, mooie fotootjes en prachtig weer zo te zien, heb het fijn en tot smsze....

Dikke knuffel

• 12 Juni 2008 - 09:36

Carin En Rene:

Hoi Peet en Margreet,

geweldig idee, zo'n Weblog. Dit wordt leuk leesvoer voor ons deze zomer.
    We zijn hier ook nog aan het nagenieten van jullie bruiloft. Ben her en der de foto's aan het doormailen. Eva mag bij de maandafsluiting van school haar bruidsmeisjes jurk aan en uitgebreid vertellen over jullie feest!

tot schrijfs

Carin en de rest

• 12 Juni 2008 - 10:12

P. Bosma En D. Alves:

Hoi Margreet en Peter.
    Jullie Weblog bekeken en er zeer van genoten. We zullen er zeker regelmatig naar kijken om jullie tocht te volgen. We wensen jullie natuurlijk een behouden vaart en geniet er maar lekker van. We zijn opgeteogen dat jullie huwelijksdag zo in de smaak is gevallen, voor ons was het ook een bijzondere dag vooral ook om het zo gezellig en geslaagd was met alle familie en vrienden-(innen)
    Heel veel liefs van Duif en Pe.

• 13 Juni 2008 - 06:48

Lex En Maria:

Hoi,

Wij gaan het zometeen toch ff proberen naar Helgoland. De wind neemt wat af en draait wat naar west, de golven staan nog wel hoog. Misschien zien we jullie nog ergens. Was gezellig gisteravond.
    Jullie ook heel goede vaart.

Anaconda

• 13 Juni 2008 - 07:23

Ester:

Hallo lief "echt"paar!

Wij vonden het ook leuk om bij jullie dag aanwezig te mogen zijn! De jongens onden het vooral op de boot helemaal geweldig!!!!
    Super, dat jullie deze reis maken en wij wensen jullie dan ook heel veel vaarplezier en veel zon!

Groetjes lutyloajes!