Van Norderney naar Cuxhaven
Door: Margreet
Blijf op de hoogte en volg Peter en Margreet
18 Juni 2008 | Duitsland, Cuxhaven
Dinsdag 17 juni: Norderney – Cuxhaven
Gister zijn we om 10:15 uur vertrokken richting Cuxhaven. De havenmeester had ons aangeraden op dit tijdstip uit te varen omdat het dan een uur voor hoog water was. Hierdoor kwamen we precies met hoog water langs “de Dovetief”; één van de drempels voor Norderney. Er stond weinig wind; tot 10 knopen NW-W. Peter en ik hadden het weer gevolgd via meerdere kanalen en gewacht op een weergat zodat we veilig door de Duitse Bocht konden zeilen. Het mooiste is om na de Duitse Bocht, bij de ingang van de Elbe, de stroom mee te krijgen. Dit was jammer genoeg niet het geval; vanaf de ingang van de Elbe hadden we stroom tegen; tussen 1 en 4 knopen. Hierdoor deden we wat langer over dit stuk. Om 20.30 uur kwamen we aan in Cuxhaven.
Cuxhaven
Deze haven is perfect; de steigers zijn duidelijk ingedeeld op basis van de lengte van het schip. Hierdoor konden we makkelijk een ligplaats vinden (gelukkig was er voldoende plaats). De havenmeester is vriendelijk; douchegelegenheid – duur maar goed; het restaurant gezellig (wel moesten we Italië-Frankrijk zien ipv Nederland-Roemenië, maar dit was omdat het op de Duitse televisie niet uitgezonden werd); er zijn gratis – rode - fietsen waarop je naar het centrum je inkopen kunt doen en er is een groot uitlaatveld waar Mexx naar hartenlust kan uitrennen en met andere honden kan spelen. Ook in het stadje zelf is men erg vriendelijk en behulpzaam. Je kunt hier al je inkopen doen; er is een enorm grote supermarkt annex warenhuis en een gezellig centrum met leuke winkeltjes.
Door de sluizen van Brunsbüttel richting Kiel Holenau
Morgen varen we weer verder. We verlaten de Elbe via de sluizen bij Brunsbüttel en gaan dan via het Noord- Oostzee Kanaal (= Kieler Kanaal) richting de Oostzee. Waarschijnlijk maken we op het Kieler Kanaal twee tussenstops: de eerste bij “Dückerswisch” en de tweede bij “Rendsburg”.
Cuxhaven
Door de sluizen van Brunsbüttel richting Kiel Holenau
18 Juni 2008 - 20:48
Minka:
Hi bruidspaar, Wat een nieuws, geweldig en van harte. Op naar een warme, gezonde en bovenal gezellige toekomst samen. Kaart is onderweg naar Den Haag en wijn gaan we zeker later drinken. Goede reis en hens aan dek. Warme groet en dikke zoen van Minka
19 Juni 2008 - 08:35
Rian:
He Peter en Margreet van harte proficiat met jullie huwelijk. Wat geweldig om jullie verhalen te lezen en ik wil jullie heel veel geluk wensen samen, nu tijdens deze superreis, maar ook alle tijd die zal volgen. Alvast een dikke kus. Veel plezier . Rian -
19 Juni 2008 - 11:03
Monique Bruynen:
hee torteltjes van harte gefeliciteerd
hele fijen huwelijksreis enne doe niks wat ik ook nie zou doen he;)
liefs monique die uit afrika -
19 Juni 2008 - 13:13
Ellen Klomp:
Lieve Margreet, beste Peter,
Van harte gefeliciteerd met jullie huwelijk. Wat een geweldige honeymoon. Geniet nog van de reis en heel veel liefde, geluk & gezondheid gewenst!
Groetjes Ellen -
20 Juni 2008 - 16:55
Marit En Albrecht:
Hey Margreet en Peter,
VAN HARTE GEFELICITEERD!
Geniet van jullie huwelijksreis.
Liefs,
Albrecht&Marit -
21 Juni 2008 - 16:57
Emiel :
Hoi Margreet en Peter,
De foto's zijn op een haar na gereed. Het zijn er zo'n 200 geworden. Ik zet deze op DVD en deze mee aan Pa en Ma Bosma. Veel plezier ermee ;-)
Emiel -
22 Juni 2008 - 10:40
Jos En Barbara :
Gefeliciteerd! Jullie zien er fantastisch uit. Wensen jullie een behouden vaart en een geweldig leven samen. Veel liefs van ons Jos en Barbara